SCHIMMELPLEINFESTIVAL

Schimmelpleinfestival

Zaterdag 29 juni 2024 17 - 24 uur & zondag 30 juni 10 - 18 uur!

Jaarlijks vindt in de zomer het Schimmelpleinfestival plaats op het plein. Het talent uit onze mooie wijk Nieuw Engeland staat centraal. Het Schimmelpleinfestival is er voor iedereen uit de wijk en is gratis toegankelijk. Een toegangsbewijs is niet nodig. Laat je niet tegenhouden door een regenbuitje want er staat een grote tent op het plein! BijBram zorgt voor lekker eten en drinken. Wil je nog een paar uurtjes helpen? We zijn vooral opzoek naar buurtbewoners die pleisters kunnen plakken en willen helpen in de EBHO. Of de toegang tot het Springkussen in de gaten willen houden. We horen het graag via info@schimmelplein.nl

Schimmelpleinfestival 2024!

Zaterdag 29 juni starten we om 17 uur  met Droogdok Theaterwerf.  Deze voorstelling zet de toon voor een vrolijk festival met alle ruimte om buurtgenoten te ontmoeten en te genieten van al  het talent dat onze wijk rijk is. Om 18 uur is traditiegetrouw de DiscoBingo. Al swingend worden de nummers weggestreept. Pas op voor een foute bingo. Met Kees de Bree Experience rocken we de avond in. Om daarna met DJ Alwin tot in de kleine uurtje te dansen. BijBram verzorgt weer je hapje en je drankje. De kinderen kunnen eindeloos springen op het springkussen en bij mooi weer (daar gaan we vanuit) zetten we de watersproeier aan.

Nog maar net wakker, schuif je op zondag om 10 uur aan bij het Buurtontbijt. Neem je eigen ontbijt, bord en bestek mee. Op deze ochtend kom je bijna alles te weten over verschillende talenten in ons buurtje. Friso interviewt onbekend talent tijdens de zondagse BuurtPraat.
José Kooijman van de school voor Tai Chi Chuan Utrecht geeft een
indrukwekkende Zwaardvorm demonstratie en natuurlijk mag je mee doen aan een Tai Chi les. Je kan ook actief meedoen aan de Nieuw Engeland Ontdek je buurt Loop (voor jong en ouder). Speciaal voor de kleintjes is er de Loopfietsen Buurtrace en de wat oudere kinderen kunnen meedoen aan de Skateboard clinic van buurtbewoners Lola & Lotte. De Versierde fietsen zijn er er dit jaar weer! Doe je mee?
Voedsel voor de geest is er tijdens het Vliegschaamtegesprek. Heb je last van Vliegschaamte? Praat erover. Buurtdichter David Mulder brengt je met poëzie dichterbij jezelf en elkaar. Hij vangt de gedachten en gevoelens van de festivalbezoeker in een gedicht. Laat je verleiden door zijn dichterlijke woorden.
Wil je mooi de middag in dansen, laat je knippen in de kappersstoel van Mustafa of schmincken als prinses, tijger, hond, dolfijn, piraat of…

De middag wordt heerlijk muzikaal genieten met in ieder geval Eindelijk een Cool Koor, Dusty Rose en Madame Perdu. We sluiten het festival om 17 af met Isri, een multidimensionale band met  haar wortels in verschillende culturen, van de Balkan tot aan de Rif.

Speel je mee met de Jij Band Talent?
Op zondagmiddag om 15 uur kun jij als ervaren of minder ervaren muzikant zelf meedoen aan de jamsessie van de Jij Band een talent. Speciaal voor het Schimmelpleinfestival is er een basis BuurtBand van professionele muzikanten waar je mee kunt spelen. Geef je snel op: info@schimmelplein.nl

Ben jij een Kunstzinnig Buurttalent?
Tijdens het festival is er een kleine Buurtexpositie. Wil jij daar een kunstwerk tonen? We horen het graag: info@schimmelplein.nl

Wil je meehelpen?
Zonder vrijwilligers, BijBram, Het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en De Handige Meeuwen kunnen we het festival niet organiseren. Wil jij in 2024 meedoen als vrijwilliger of sponsor? Meld je aan: info@schimmelplein.nl

SCHIMMELPLEINFESTIVAL 2023 AFTERMOVIE

zaterdag 29 juni 2024, 19.30 uur
KEES DE BREE EXPERIENCE

Nederlandstalige Douwe Egberts-Punk uit de Bilderdijkstraat.
De gebroeders De Bree weten waar ze vandaan komen, en met puntige liedjes over De Gele Brug, Truus van Lier, de Hornbach of Café Primus winden ze daar ook geen doekjes om.
Voor liefhebbers van Hangyouth, Viagra Boys, Jeugd van Tegenwoordig en Joost Klein.
Wil je meezingen? Oefen zo vast  ‘Je Mot je Gras Maoje’

zondag 30 juni, 12 uur
EINDELIJK EEN COOL KOOR

We zijn “Eindelijk een cool koor”, de naam geeft misschien al wel weg: we nemen onszelf niet té serieus en hebben vooral veel lol in samen zingen. Dat doen we al zeven jaar met veel plezier in Utrecht met iets meer dan 40 leden.  We zingen allerlei soorten muziek, van pop tot gospel, van Afrikaans tot klassiek.”

zondag 30 juni 2024, 13 uur
DUSTY ROSE

Dusty Rose maakt puntige alternatieve pop- en rockliedjes met een niet al te dramatische lofzang op het leven. We komen uit de buurt en bestaan uit zangeres Suzanne van Putten, gitarist/zanger Theo Arp , drummer Frits Stegen en bassist/tekstdichter Enrico Versteegh.

We laten ons inspireren door Wilco, Radiohead, Neil Young, XTC, Peter Hammill, Robert Wyatt, 16 Horsepower, Led Zeppelin, … Onze set is tot nog toe onwijs gevarieerd en je zou bijna zeggen dat ie voor elk wat wils bevat:-) En als je dat niet gelooft, kom ons dan vooral zien op het Schimmelpleinfestival!

zondag 30 juni 2024, 14.15 uur
MADAME PERDU

19 jaar geleden stonden ze al eens op het podium van het Schimmelplein. Deze toptalenten zijn er dit jaar weer. Kom en vergelijk toen met nu.

Madame Perdu speelt walsjes en ska en alles daar tussenin. Nederlandstalige teksten over het leven van alledag: drinken, werken, lopen, roken en houden van. De bezetting met sax, viool, gitaar, contrabas en drums schakelt moeiteloos van romantische harmonieën naar aanstekelijke reggae grooves.

zondag 30 juni 2024, 17 uur
ISRI

Isri refereert in het Tamazight, de nomadische taal gesproken in het noorden van Afrika, aan het idee van de beeldhouwerssteen. Een steen die allerlei vormen kan aannemen en toch van dezelfde materie blijft. Deze multidimensionale band heeft haar wortels in verschillende culturen, van de Balkan tot aan de Rif.
De bandleden nodigen elkaar uit in hun muzikale dimensies en zoals de steen nemen ze elkaars vorm aan, zonder hun eigen materie daarbij te verliezen. Zo neemt de band je mee op een wereldreis waarbij de muzikale grenzen tussen culturen vervagen.