Suikerspinhuisje2

Suikerspinhuisje

Reserveren

Zomersluiting t/m 25 augustus 2019

 

Reserveren
Het Suikerspinhuisje (het blauwe huisje op het plein) is te huur voor buurtbewoners van Nieuw Engeland. Handig voor een feestje bijvoorbeeld. Voor de prijs hoef je het niet te laten! Voor de prijs hoef je het niet te laten: de huur bedraagt maar 20 euro!

Dit biedt het huisje
In het huisje is een toilet, een koelkast, warm water, een waterkoker en een koffiezetapparaat en heel veel speelgoed dat je mag gebruiken. De prijs is laag, dus we verwachten van je dat je alles schoon, netjes en heel weer achterlaat. Kleine moeite toch voor zo’n leuke feestlocatie?

Biertafels, statafels en partytenten
Verder zijn er biertafels met banken en statafels te huur. Voor als het regent of juist tegen de zon hebben we superdeluxe professionele partytenten te huur. Eenvoudig op te zetten en eventueel dicht te maken met aanritsbare zijflappen. Tafels en tenten staan opgeslagen in de school. Je zult ze zelf even moeten sjouwen naar het plein (en na afloop weer terug).

Vrijwilligers half geld
Ben je actief als vrijwilligers bij Suikerspin of de activiteiten van de Beheergroep Schimmelplein? Dan betaal je half geld.

Beschikbaarheid
Check in de kalender hieronder de beschikbaarheid. Reserveer de gewenste datum en betaal het verschuldigde bedrag. Je reservering verschijnt direct in de kalender. Ter bevestiging ontvang je een e-mail met nadere informatie.

Meer weten? Of vragen?
Ben je een nieuwe huurder? Of heb je nog vragen? Lees dan onderin de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, dan kun je mailen naar suikerspin@schimmelplein.nl.

FAQ’s

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen, ingedeeld naar onderwerp:

Huisje en inventaris

Van wie is het huisje?
Het Suikerspinhuisje is van de gemeente. Oorspronkelijk verzorgde welzijnsorganisatie Portes er uitleen van speelgoed onder de noemer Suikerspin. Wegens bezuinigingen moest het al snel dicht. Vrijwilligers uit de buurt zijn daarna de speelgoeduitleen zelf gaan verzorgen. Op woensdag- en vrijdagmiddag is het huisje open van 15.00 tot 17.00 uur voor kinderen tot en met 12 jaar.

Zijn er voorwaarden aan het gebruik?
Het huisje, de biertafels, statafels en partytenten zijn alleen bestemd voor kleinschalig particulier gebruik door bewoners van de wijk Nieuw Engeland. Hieronder verstaan wij ook straat/buurtfeesten. Voorwaarde is verder dat je het huisje schoon en netjes achterlaat na afloop en dat je al het speelgoed weer verzamelt en opbergt.

Ik woon (net) buiten de buurt Nieuw Engeland (maar wel in de wijk). Kan ik dan toch het huisje huren?
Nee, helaas. Wij beperken ons tot de verhuur aan bewoners van Nieuw Engeland. Deze beperking moeten wij stellen vanwege de toenemende vraag naar het huisje en de grote inzet die de verhuur vraagt van onze vrijwilligers.

Wie verhuurt het huisje?
De verhuurder is gewoon een buurtbewoner, die dit op vrijwillige basis doet. De gemeente is hiervan op de hoogte.

Gelden er eindtijden voor het gebruik van het huisje?
Er gelden geen vaste tijden. Wel is het wijs om elke vorm van overlast voor omwonenden te voorkomen. Als er klachten komen, is het waarschijnlijk snel afgelopen met de verhuur van het huisje. Voor versterkte muziek gelden dezelfde regels als op andere plekken in de openbare ruimte (die staan opgeschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening). Grofweg gezegd komt het er op neer dat als omwonenden het kunnen horen, je een evenementenvergunning nodig hebt.

Hoe kom ik aan de sleutel?
Maak voor de sleuteloverdracht op tijd (enkele dagen van tevoren) een afspraak met de verhuurder. Contactgegevens staan in de mail die je hebt gekregen als ontvangstbevestiging van jouw reservering. Een afspraak maken gaat het makkelijkst via Whatsapp of sms. Houd er rekening mee dat de verhuurder gewoon een buurtbewoner is met een eigen (privé)agenda, die niet altijd beschikbaar is op het moment dat jouw feestje begint. Maak ook meteen een afspraak over het inleveren van de sleutel.

Kan ik de sleutel eerder ophalen om al wat spullen in het huisje te zetten/leggen?
Dat hangt ervan af of ervoor andere huurders zijn. Zo niet, dan kun je de sleutel soms ook de avond van tevoren ophalen. Maak hierover afspraken met de verhuurder.

Wanneer moet ik de sleutel weer inleveren?
Je dient de sleutel nadat het huisje is opgeruimd en schoongemaakt zo snel mogelijk weer in te leveren. Dit geldt zeker als het huisje de volgende dag weer is verhuurd. Je kunt dit zelf nagaan via de kalender op onze site. Draai het slot altijd dicht! Alleen de deur in het slot gooien is niet voldoende. Met een pasje maak je ’m zo weer open.

Hoe groot is de koelkast?
De koelkast is een zogenoemd tafelmodel. Er kan dus niet heel veel in.

Heeft de koelkast een vriesvak?
Nee

Kan ik de dag ervoor al iets in de koelkast zetten?
Dat kan alleen als het huisje niet in gebruik is bij anderen. Check hiervoor de kalender op onze site. Op woensdag- en vrijdagmiddag is er tot 17.00 uur Suikerspin speelgoeduitleen.

Wat voor servies is aanwezig?
Er zijn thermoskannen, limonadekannen en plastic bekers aanwezig, maar geen koffie- en theekopjes of glazen. Het aanwezige servies mag je gebruiken. Ook ligt er een mes om boterhammen mee te smeren en een schaar. Er is geen fornuis of warmhoudplaatje aanwezig. Er zijn ook geen borden en bestek.

Wat voor koffieapparaat staat er?
Een ‘gewoon’ koffiezetapparaat met filter en thermoskan, geschikt voor 8 kopjes. Er zijn papieren koffiefilters aanwezig. Neem je eigen koffie en suiker mee. Er zijn roerstaafjes en er staat een pot creamer die je mag gebruiken. Er zijn geen koffiekopjes/bekers. Theezakjes zijn meestal voldoende voorradig.

Is er warm water?
Het keukentje beschikt over een keukenboiler die warm water levert en er staat een aparte waterkoker om thee te maken.

Zijn toiletpapier, afwasmiddel en vuilniszakken aanwezig?
In principe is dit voorradig, evenals hand/theedoeken, schoonmaakmiddelen, emmers en doekjes. Heb je een groot feestje waarbij vermoedelijk veel mensen van het toilet gebruikmaken? Dan is het fijn als je zelf toiletpapier aanvult.

Is er een EHBO-set aanwezig?
Ja, er zijn EHBO-spullen voorhanden.

Staan er (bier)tafels in het huisje die ik kan gebruiken?
Nee, de bier- en statafels staan opgeslagen in de school. Je kunt ze tegelijk met het huisje huren, maar dan zul je ze zelf moeten sjouwen van de school naar het huisje. Hiervoor heb je minimaal twee personen nodig. Maak hiervoor tijdig een afspraak met de verhuurder. Deze moet de school openen.

Het toilet/de keuken is niet schoon. Bij wie kan ik hiervoor terecht?
De afspraak is dat alle gebruikers zelf het toilet en/of de keuken (na gebruik) schoonmaken. De ervaring leert dat dit niet altijd even goed gebeurt. Dat is jammer, maar de enige oplossing is helaas zelf maar even schoonmaken en het goede voorbeeld geven voor de volgende gebruiker.

Kan ik de picknicktafels voor het huisje reserveren/claimen?
Nee, helaas. De picknicktafels behoren bij de openbare ruimte en dus mag iedereen er zitten. Gelukkig snappen de meeste mensen wel dat het niet echt gepast is om daar te gaan zitten terwijl er een feestje aan de gang is. Soms helpt het om bijtijds slingers op te hangen.

Na afloop

Kan ik geopende flessen/verpakkingen achterlaten in het huisje voor een volgende gebruiker?
Nee, neem liever alles weer mee naar huis. Een volgende gebruiker weet niet hoe lang iets er al staat en zal het niet gebruiken. Ook graag (half)volle vuilniszakken mee naar huis nemen. Etensresten trekken ongedierte aan!

Wat doe ik na afloop met gebruikte hand/theedoeken?
Deze mag je inleveren bij de verhuurder. Liever niet zelf wassen. De ervaring leert dat ze dan niet altijd meer terugkeren.

Wat doe ik met mijn volle vuilniszakken?
Graag alle vuilnis, ook halflege zakken, meenemen naar huis. Zeker geen geopende etenswaren achterlaten in koelkast, kastjes of vuilniszak ivm ongedierte!

Speelgoed

Mag ik al het speelgoed gebruiken?
Ja, je mag al het speelgoed gebruiken ten behoeve van de kinderen die bij jouw feestje horen. Leen alleen niets uit aan andere kinderen. Maak desnoods duidelijk dat er vandaag sprake is van een privéfeestje en dat er geen uitleen plaatsvindt (Suikerspin speelgoeduitleen is alleen op woensdag- en vrijdagmiddag). Je bent er namelijk verantwoordelijk voor dat al het speelgoed weer terugkeert in het huisje.
Maak daarom na afloop van het feestje nog even een rondje over het hele plein om er zeker van te zijn dat er geen speelgoed achterblijft. Soms gaan andere kinderen die niet bij jouw feestje horen er namelijk mee aan de haal.
Raakt er iets kwijt of gaat het kapot? Geef het dan alsjeblieft door zodat we niet meer hoeven te zoeken en voor vervanging kunnen zorgen.

Hoe weet ik welk speelgoed bij het huisje hoort?
Het meeste speelgoed uit het huisje is gemerkt met het woord ‘Suikerspin’, soms ook nog met roze verf. Hieraan kun je het speelgoed uit het huisje herkennen.

Hoe hou ik in de gaten welk speelgoed wordt gebruikt en dus moet terugkeren?
Dat is inderdaad een goede vraag. Je kunt overwegen om een volwassene of een wat ouder kind van je feestje te vragen hierop te letten.

Er is iets van het speelgoed kapot gegaan of kwijtgeraakt. Wat nu?
Raakt er iets kwijt of gaat het kapot? Dat kan gebeuren. Geef het dan alsjeblieft door zodat we niet meer hoeven te zoeken en voor vervanging kunnen zorgen.

Andere kinderen die niet bij mijn feestje horen vragen speelgoed te leen. Mag ik speelgoed uitlenen?
Leen niets uit aan andere kinderen. Maak desnoods duidelijk dat er vandaag sprake is van een privéfeestje en dat er geen uitleen plaatsvindt (Suikerspin speelgoeduitleen is alleen op woensdag- en vrijdagmiddag). Je bent er namelijk verantwoordelijk voor dat al het speelgoed weer terugkeert in het huisje.

Bier/statafels en partytenten

Staan er (bier)tafels in het huisje die ik kan gebruiken?
Nee, de bier- en statafels staan opgeslagen in de school. Je kunt ze bij het huisje huren, maar dan zul je ze zelf moeten sjouwen van de school naar het huisje. Hiervoor heb je minimaal twee personen nodig. Maak hiervoor tijdig een afspraak met de verhuurder. Deze moet de school openen.

Kan ik niet gewoon de picknicktafels voor het huisje reserveren/claimen?
Nee, helaas. De picknicktafels behoren bij de openbare ruimte en dus mag iedereen er zitten. Gelukkig snappen de meeste mensen wel dat het niet echt gepast is om daar te gaan zitten terwijl er een feestje aan de gang is. Soms helpt het om bijtijds slingers op te hangen.

Hoeveel bier/statafels zijn er te huur?
De beheergroep Schimmelplein beschikt over drie biertafels met elk twee banken en vier statafels. De statafels zijn desgewenst leverbaar met zogenoemde rok (elastisch tafelkleed).

Hoe zien de biertafels eruit? Hoeveel mensen kunnen eraan zitten?
Het zijn standaard stevige biertafels met eenvoudige houten blad en metalen onderstel. Er kunnen zes volwassenen of acht kinderen aan zitten.

Hoe groot zijn de partytenten? En zijn ze makkelijk op te zetten?
Het formaat van de partytenten is normal size (3 x 3 meter). Het zijn professionele partytenten die eenvoudig zijn uit te klappen en op te zetten door twee personen. Ze zijn te koppelen en beschikken over afritsbare zijwanden.

Waarom moet ik met twee personen zijn om biertafels en partytenten te sjouwen?
Wij beschikken over biertafels van een zware kwaliteit die de meeste mensen niet in hun eentje kunnen tillen. De professionele partytenten hebben een stevig metalen onderstel. Gelukkig hebben we wel de beschikking over een transportkar, maar dan nog zal er ook wat spierkracht nodig zijn om de tafels/tenten op de kar te tillen en er weer vanaf te halen.

Kan ik de bier/statafels en/of partytenten ook huren zonder dat ik gebruikmaak van het huisje?
Dat kan, maar alleen als er die dag geen verhuur plaatsvindt van het huisje of als de huurder van het huisje geen gebruik wil maken van tafels of tenten.

Kan ik de bier/statafels en/of partytenten ook huren voor een feestje bij mij thuis/elders?
Nee, de verhuur van deze spullen is gebonden aan gebruik op het Schimmelplein. Dit kan ook los staan van de huur van het Suikerspinhuisje, maar de spullen moeten dus wel op het plein blijven. Deze beperking moeten wij stellen vanwege de toenemende vraag en de grote inzet die het verhuren vraagt van onze vrijwilligers.

Prijzen en betalen

Hoeveel bedraagt de huur van het huisje?
Het huisje kost € 20 per dag. Heb je het huisje maar een deel van de dag nodig, dan betaal je dezelfde prijs. Vrijwilligers die zich inzetten voor activiteiten van de Beheergroep Schimmelplein betalen half geld.

Wat kosten de bier/statafels en de partytenten?
De huur van een biertafel met banken kost € 10 per stuk per dag. Een statafel kost vijf euro per stuk. Een partytent kost € 10 per stuk. Vrijwilligers die zich inzetten voor activiteiten van de Beheergroep Schimmelplein betalen half geld.

Hoe weet ik of mijn reservering is gelukt?
Je ontvangt een bevestiging per email. 

Hoe regel ik de betaling van het verschuldigde bedrag?
Betalen doe je online via IDeal.

Waarom moet ik vooraf het hele bedrag betalen?
Helaas leert de ervaring dat sommige mensen iets reserveren maar dan niets meer van zich laten horen. Ook zijn er mensen die (steeds) vergeten te betalen, overigens zonder dat daarbij sprake hoeft te zijn van kwade opzet. De verhuur is vrijwilligerswerk. Om dit werk leuk te houden voor onze vrijwilligers, proberen we terugkerende ergernissen te voorkomen.

Wat doen jullie met het geld dat jullie verdienen met de verhuur?
De bijdragen worden volledig gebruikt voor de vervanging of aanschaf van spullen of diensten ten behoeve van de Beheergroep Schimmelplein. Het geld komt dus geheel ten goede aan de buurt.

Ik heb geen gebruik gemaakt van mijn reservering van het huisje of gereserveerde bier/statafels of partytenten. Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Dit deden we inderdaad in het verleden wel, maar nu niet meer. De reden is dat de vraag zo groot is geworden, dat het niet eerlijk is om anderen te moeten teleurstellen terwijl er geen gebruik wordt gemaakt van huisje of spullen, zonder dat dit (financiële) consequenties heeft.

Vrijwilligers betalen half geld. Hoe word ik vrijwilliger?
Het Schimmelplein en de vele activiteiten die er jaarlijks plaatsvinden dankzij heel veel vrijwilligers maken deze buurt mede tot zo’n fijne buurt om te wonen. Wil je je ook actief inzetten? Kijk op www.schimmelplein.nl hoe je je kunt aanmelden. Er zijn altijd extra handen nodig en er is voor iedereen wel een klus die bij hem of haar past.