Sporten in de buurt

3 juni 2018 vanaf 10.00 uur

Altijd al eens een andere sport willen uit te proberen? Maar het komt er maar niet van? En welke sport ga je dan doen? Kom dan op zondagochtend 3 juni om 10 uur naar het schimmelplein. Gezellig met je buurtgenoten ontdekken welke sporten je in je eigen wijk kan doen. Verschillende sportverenigingen uit de buurt geven een demonstratieles zodat je kan uitproberen of het iets voor jou is.

Je kan 3 workshops naar keuze bijwonen.

Programma:

10.00 uur inschrijven bij het huisje op het schimmelplein.
10.30 uur starten met eerste ronde.
Daarna kan je iedere 30 min wisselen van sport.
We eindigen met een glaasje water/sap.
12.00 uur einde.

* Stichting Jiki Shin Kan geeft een introductiecursus Aikido.
Aikido is een krijgskunst waarbij je kalm en ontspannen op een aanval leert reageren. Aikido kan dan ook vertaald worden als “de weg van de harmonie”. Anders dan bij bijvoorbeeld karate of jiujitsu is er geen sprake van competitie of strijd. Integendeel: je leert een aanval te stoppen of neutraliseren om jezelf en de ander te beschermen. Gelijktijdig leer je lichamelijk en geestelijk in balans te blijven en open te staan voor wat er op je afkomt, zonder te blokkeren of angstig te worden. Hiervoor heb je geen spierkracht nodig, maar wel de ontwikkeling van innerlijke kracht en moed om iemand die jou wilt aanvallen tegemoet te treden. Jiki Shin Kan Utrecht wil jou helpen bij deze lichamelijke en geestelijke ontwikkeling in het omgaan met conflicten, of je nu man of vrouw bent, jong of oud.
Website

*  FitFlexFun geven hardloopclinics: een voor beginners en een voor  gevorderden.
Door regelmatig hard te lopen vergroot je jouw uithoudingsvermogen en je spierconditie. Sterkere pezen en banden zijn ook een resultaat van regelmatig hardlopen.
Hardlopen is goed tegen stress en depressiviteit en dus goed voor het mentale gestel.
We lopen ca. 60 min in een laag tempo (8,5-9,0 km/h), in de buitenlucht. Als je net begint met hardlopen is het verstandig om je conditie op te bouwen onder individuele begeleiding van een van onze coaches. Als je met gemak 30 minuten kunt lopen dan kun je deelnemen aan de 60 minuten les.
Website

*  ICCA, de School voor Tai Chi Chuan
In de Tai Chi-vorm, een rustig stromende opeenvolging van Tai Chi bewegingen wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (CHI) in het lichaam. Beoefenaars van Tai Chi voelen zich mentaal sterker, hebben minder last van stress en veel welvaartgerelateerde ziekten kunnen verlicht worden.
Website

*  SportenVoorJeDeur geeft een bootcamp les.
Wil je snel fit en sterk worden en een leuke afwisselende training volgen, dan is bootcamp wat voor jou! Push ups, squats, situps, jumping jacks en lunges, werken met een kettlebell, battlerope, TRX en dumbells dit zijn diverse oefeningen uit de intensieve calorie verslindende training. Iedereen kan meedoen want de oefeningen worden op verschillende niveaus aangeboden. Voor deelnemers die nog meer uitdaging zoeken, is er een powerbootcamp training. Kom het gerust een keer gratis uitproberen!
Elke zondag om 10.00 op het Schimmelplein.
Website

*  Badminton.
Als het windstil is buiten en anders in de gymzaal van school. Je krijgt een snelle uitleg van de regels en daarna gaan we een potje spelen. Misschien is dit wel jou sport?

sportdag-2018-fc

 

Reacties zijn gesloten.