SCHIMMELPLEINFESTIVAL

Schimmelpleinfestival

Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024!

Jaarlijks vindt in de zomer het Schimmelpleinfestival plaats op het plein. Het talent uit onze mooie wijk Nieuw Engeland staat centraal.

Het Schimmelpleinfestival is er voor iedereen uit de wijk en is gratis toegankelijk. Een toegangsbewijs is niet nodig. Laat je niet tegenhouden door een regenbuitje want er staat een grote tent op het plein!

BijBram zorgt samen met de horeca-vrijwilligers voor lekker eten en drinken.

SCHIMMELPLEINFESTIVAL 2023 AFTERMOVIE! 

Het was een super geslaagd festival! Traditiegetrouw trapten we het festival op zaterdag af met de DiscoBingo. Al swingend werden de nummers weggestreept en zongen de foute bingo’s uit volle borst. Daarna was er ‘Eindelijk een cool Koor’  en dansten we de avond in met DJ Samplesteeltje. De kinderen gingen van springkussen naar de watersproeier en genoten van de limo.

De zondag startten we met een Lazy Sunday Morning programma en was het tijd om rustig wakker te worden en de eigen balans te vinden. Er werd enthousiast meegedaan aan de yogaproeverij in Studio Akasha. En na een  indrukwekkende Zwaardvorm demonstratie werd er zelf geoefenend in Tai Chi met school voor Tai Chi Chuan.

Zonder podiumvrees stonden meerdere talenten op het podium en gaf Jelle Bakker, de enige Fietsburgemeester van Utrecht, het startsein aan de loopfietsenrace! 

Voedsel voor de geest was er tijdens de filosofische lunch met Food voor thoughtsDe Fruity Island Boys zongen de mannen in de kappersstoel van Mustafa’s toe. En intussen werd er genoten van het lekkers van Mavi patisserie.

Na een potje Poules et Boules sloten we de middag af met het spetterende optreden van The Hook en Kings Cross.

DANK AAN!

Groot applaus voor iedereen die helpt om het festival tot een succes te maken. Zonder vrijwilligers, BijBram en natuurlijk Gemeente Utrecht en De Handige Meeuwen gaat het niet lukken. Wil jij in 2024 meedoen als vrijwilliger, sponsor, artiest of heb je een ander talent? Meld je nu vast aan: info@schimmelplein.nl

DE ARTIESTEN

DE FRUITY ISLAND BOYS zijn een fris en fruitig barbershop kwartet uit Utrecht. Deze vier heren blazen de vroege 20e eeuw nieuw leven in. Met een knipoog, want hun repertoire gaat alle kanten op: van Elvis, via Ierse traditionals en country-oldies naar Disney-klassiekers, en alles daartussenin. Lekker oubollig, nooit saai!

EINDELIJK EEN COOL KOOR.

 We zijn “Eindelijk een cool koor”, de naam geeft misschien al wel weg: we nemen onszelf niet té serieus en hebben vooral veel lol in samen zingen. Dat doen we al zo´n zeven jaar met veel plezier in Utrecht met iets meer dan 40 leden. Als jong gemengd koor houden we van allerlei soorten muziek, van pop tot gospel, van Afrikaans tot klassiek.”

KINGS CROSS

KINGS CROSS is groots talent geworden. En toch willen ze in ons eigen wijkje optreden. Ze startte in 2016 met spelen en wonnen het jaar daarna de landelijke talentenjacht Kunstbende. Shows op onder andere de podia van Lowlands, BAM! Festival, TivoliVredenburg en talloze feesten en evenementen bracht hen veel podiumervaring. Intussen hebben de heren hun eerste muziek uitgebracht in de vorm van een EP getiteld ‘Edge Of The World’. Het beloofd een optreden te worden: energiek en enthousiasmerend en het speelplezier en het bravoure spat van het podium. Hun muziek bestrijkt een flink deel van het popspectrum en de band is niet vies van uitstapjes naar funk, reggae of hardrock. Naast hun typische sound zijn hun skills in songwriting misschien nog de meest opvallende kwaliteit van deze vijf rasmuzikanten. Als je houdt van songs met vette gitaar riffs, lekkere baslijntjes en catchy refreintjes dan is Kings Cross jouw band.

THE HOOK

THE HOOK is een Utrechtse Indie-rock band die bestaat uit: Jan Kleijn, Rein Rinsema en Lou Duringhof. Deze energieke jonge jongens zijn eind 2022 begonnen met muziek maken en sindsdien spelen ze regelmatig op podia. De muziek die ze spelen is een mix van eigen muziek en covers. Je herkent invloeden van onder andere de arctic monkeys en de black Keys in de muziek van the hook. Ook zijn ze hard bezig met hun eerste ep. Herkenbare basrifjes, powervolle gitaar, strakke drums en meerstemmigheid is typerend voor The Hook. En niet te vergeten altijd een goede hook.